By-SIDDE-binnenkijker-huisbijdeijssel-hoekbank-sommer

Binnenkijken in het Japandi droomhuis van Carla

We nemen een kijkje in het prachtige huis van Carla in Zutphen, waar ze samen met haar man en jongste dochter woont. Het interieur weerspiegelt de Japandi-stijl. Op het account @huisbijdeijssel deelt Carla af en toe haar liefde voor koken en bakken, maar richt ze zich sinds 2020 vooral op interieur. De combinatie van Japans minimalisme en Scandinavisch design vormen een rustige basis.  

We nemen een kijkje in het prachtige huis van Carla in Zutphen, waar ze samen met haar man en jongste dochter woont. Het interieur weerspiegelt de Japandi-stijl. Op het account @huisbijdeijssel deelt Carla af en toe haar liefde voor koken en bakken, maar richt ze zich sinds 2020 vooral op interieur. De combinatie van Japans minimalisme en Scandinavisch design vormen een rustige basis.  

By-SIDDE-binnenkijker-huisbijdeijssel-hoekbank-sommer

Van huis naar gezellig thuis 

Sinds 6 maanden woont het gezin in hun droomhuis. Een ruime twee-onder-een-kap woning met prachtig uitzicht op de IJssel. De jaren-80 woning was in goede staat, maar kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Er werd flink verbouwd. Zo zijn de muren gestuct en werd er een gloednieuwe beige leefkeuken geplaatst. Na jaren zoeken naar het perfecte huis, kan het grote genieten beginnen! 

By-SIDDE-binnenkijker-huisbijdeijssel-plattegrond
By-SIDDE-binnenkijker-huisbijdeijssel-details

Ik houd van iets lekkers bij de koffie of thee, dus er staat altijd wel een trommeltje koekjes of schaaltje chocolade op tafel. Het creëert meteen die gezellige, warme sfeer die ik van vroeger ken.

Japandi woonstijl  

Carla heeft haar interieur ingericht in de Japandi-stijl met een focus op natuurlijke elementen. Geïnspireerd door de bruine kleur van de stalen deur, werd besloten meer donkere accenten toe te voegen. Een spannende stap; zou het eindresultaat wel zo mooi worden als ze zich had voorgesteld? Uiteindelijk, met de toevoeging van donkere houten tafels en enkele bruine accessoires, kwam het Japandi-interieur volledig tot leven. 

By-SIDDE-binnenkijken-huisbijdeijssel-japandi

Hoekbank Sommer  

Via familie leerde Carla By SIDDE kennen, en sindsdien is het merk een vaste inspiratiebron op Instagram. Tijdens de verhuizing naar het droomhuis, gingen ze op zoek naar een lichte bank met voldoende zitruimte. Al snel werd duidelijk dat hoekbank Sommer in de kleur Oat Beige de perfecte keuze was. De lichte tint van de hoekbank past perfect in de woonkamer, die door de beperkte lichtinval vaak wat donkerder oogt, waardoor het zitmeubel prachtig tot zijn recht komt in het Japandi-interieur.  

By-SIDDE-binnenkijken-huisbijdeijssel-hoekbank-sommer

Tips van Carla 

Durf in een kleinere woonkamer een grote (hoek)bank als eyecatcher te plaatsen; dit creëert meer rust en balans dan een verzameling van kleine meubels. Twijfel je of je meubels goed zullen passen in je droomhuis? Gebruik dan kranten of tape op de grond om de afmetingen uit te meten. Op die manier kan er met vertrouwen een prachtige inrichting worden gecreëerd die zowel gezelligheid als harmonie biedt.  

Ben je op zoek naar inspiratie voor het indelen van je woonkamer in Japandi-stijl? Persoonlijk vind ik veel ideeën op Instagram en Pinterest.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan onze ‘binnenkijken pagina’! 

 

Deel dit verhaal

Lees meer blogs